Det luktar dagen efter

Det är en bruten man som sätter sig ned, han har upplevt för mycket på senaste för att kunna diktera ihop ett blogginlägg, ursäkta fattigdomen. Det blir aldrig så påtagligt som när marken har färgats vit, då vet man att man går från ett stadie till ett annat i livet. Man går från brunt till vitt, från regn till snö. Jag känner det i allt, den tidiga morgonen och det iskalla rummet. Det är komiskt på ett absurt sätt, jag har alltid en oönskad temperatur på mitt rum, i kalla tider är det kallt och i varma varmt. De skulle vara tvärtom, men just tvärtom är ett ord mitt rum med dess temperatur inte vill liknas vid. Det är något med dofterna också, jag har alltid extra känslor för dofter men just den där vinterdoften smyger sig på nu, det är bra doft, jag kan inte säga annat. Jag förknippar den med luciakonserter och julaftnar. Idag luktar allt dagen efter, mitt rum och likaväl som jag.


Jag har idag gått och drömt om en kofta, jag har under mina jeans pälsat på mig ett underställ, jag har skakat tänder av kölden och önskat att idag var en sommardag med rosa shorts, det enda som inte stämmer in på min gärningsmannaprofil på vintern är rodnaden, jag har inga utslag! Äntligen kan man visa sig bland folk, det är tur det. För igår var jag just ute bland folk, eller folk och fä - för att vara mer korrekt. Det var studentfest på ett alldeles för varmt Morfars, trångt var det också så det hette duga - men jag fick dansa, fick skaka av mig naturkunskapsprov och lekte mimare. Jag hade skitkul - verkligen, dansa på bord på Morfars hoppas jag uppleva igen! Idag luktar allt dagen efter - det är bara så ibland när den vattentäta kajalen vägrar försvinna ur ögonvrån och ger ett uttryck av en hård natt. Det är faktiskt just kajalen som gör mig rättvisa idag, en dag som är dagen efter.


Det är i sådana här månader man går förbi klasskamrater utan att hälsa, som man skriker "BAILANDO" så högt man kan på ett innefik, som man önskar aldrig fanns och det är i sådana här månader man önskar att man var kär i någon annan.

Någon som tog sig tid att ge tillbaka. Ibland önskar man att man fick ge lektioner i "att ge och ta"


Pussel


Kungen abdikerar

Jag avsäger mig alla privilegier och ni kan få tronen och slottet. Jag kan ge bort min likviditet, ni kan ta mina förstfödda, mitt rike och min fru. Jag vill inte möta fler problem, vill inte ägna mig åt monarki - släpp mig fri. Jag avsäger mig allt!


JAG ABDIKERAR

Eller jag är skoltrött och pallar inte med att plugga, men jag kan abdikera också - om jag slipper plugget.


"Jag hämtar tändaren!"

Nu sitter jag här med Louise. Det är fredag, det regnar och min mage beter sig som en sur 65-åring. "Skuldra" - säger Louise tar sig för halsen och utropar: "Vissa ord gör ont att säga"... Hon skrattar åt sig själv, och fortsätter säga just "skuldra". Vi har båda halsont, fast min infektion sitter i halsen, Louises utanpå (man kan se bulan : D ) Vi har en föräldrarfri helg, det är fint. Fint på det sättet att här är lugnt, ingen dammsuger, ingen diskar och ingen ber en att skynda sig. Förvisso blir inte disken gjord, det är lite dammigare här en annars, men lugnt blir det och det är det man egentligen eftersträvar!

Vi spenderade gårdagen framför en fransk film, självklart! Det är vår nya grej, vi leker kultiverade och tittar på fransk film igen. Vin, ost och kex saknade vi, men en sur svartvit hund fanns med i bilden. Nästa gång blir det basker tycker jag! Louise sa att hon ville ha en röd scraf, stämmning sa hon sedan. Efter filmen tittade vi på bilder på datorn
- det roliga var att det började med festbilder på Louises kompisar och roliga bilder på familjen. Inom en kvart sitter jag och min stora syster framför en liten vit skärm iförda glasögon och sjalar med tändare och ficklampor och leker med "PhotoBooth" som Louise har på sin Mac. Jag vet att det bor en liten ful kille i mig, som aldrig klipper naglarna eller äter sunt, men inte tusan visste jag att min syster också hade en sådan liten "inneboende".

Fjantar

Ok, denna bilden var den enda vi kunde vara eniga om att lägga upp. Tro mig dubbelhackorna sparar vi till oss själva. Gash, jag ska gå en sväng med lilleman sedan ska jag återgå till sängen och mitt penisonärsliv.

P u s s e l

Tänk 'Feber' - Tänk 'Hund'

"Du sa att du skulle börja blogga på heltid! Det går ju bra! Hahaha, du har till och med varit sjuk och har inte bloggat under din sjukdomstid!" - Jag avskyr när andra säger sanningar jag inte vill acceptera (I detta fall Malin). Jag har varit sjuk, så det är just DÄRFÖR jag inte har bloggat. Det har istället blivit lååååånga sessioner framför teven och läkarbesök. Det enda som har varit bra är mina timmar i sängen...

Jag inbillar mig alltid att folk blir arga på mig när jag insjuknar. Jag märker ordet inbillar igen, bara för att jag hoppas att det är inbillning. Jag kan få för mig att folk i min närhet blir lacka på mig för att jag inte är på plats. Jag vet att jag har fel, det handlar nog i stort sett om att jag vill ha någon slags mänskligkontakt under min sjuktid - hemskt ledsen Nisse, you just won't do. Fast man ska alltid se tillbaka på sig själv, vem ringde jag senast personen i fråga var sjuk? Just det - problem löst.


I dag var jag hos farbror doktorn eller Dr. Ranhster, speciell man- men den rätte mannen för att bota mig! Jag har nyligen tryckt i mig mitt sista penicillin för dagen och det ska bli gott att sova - (särskilt efter besöket hos honom) Jag fick ett metallföremål nedkört i halsen, han tryckte på mina mandlar så jag trodde jag skulle krevera, och sedan kikade han på mina stämband. Jag vill inte i detalj beskriva hur det gick till. Smärtsamt stod på menyn och desserten var penicillin, men en liten smak av nässpray. Gud vet vart jag har förlagt min första spraydosa. Det tragiska var att innan jag gick därifrån fick han mig att se honom in i ögonen och lova att inte sjunga förens jag blev frisk. Gash, det är som att få Hitler att lova att vara snäll. (Som Fia hade uttryckt det)


När jag vaknade var jag varm, 'feber' tänkte jag. Men så upptäckte jag att en liten, liten vovve vilade sig på min mage - 'Hund' tänkte jag sedan. Nisse är den enda som håller mig sällskap i morgonkväll, det blir han och jag. Kanske KillBill 2, troligen plugg, fast KillBill 2 (använder studerandet som täckmantel)... Mami och Papi åker till varma Turkiet, kvar blir jag. Kanske för det bättre dock, får en god helg med min sockersöta syster, jag längtar.


I morgon är det Nationellt, om jag är en duktig kis imorgon lovar jag att uppdatera er.
Förlåt Malin och co, jag ska vara bättre när det kommer till bloggeri (fast Malin uppdaterar sämre än en trött konservatist)

S N O R P U S S E L


Onsdagsfnosk

Onsdagar är som ett skavsår, även om man går runt i det finaste man har så gör det ont. Inte för att jag vill kalla min klädsel idag för fin, men tro mig. I flera veckors tid har jag försökt att locka mig själv till att gilla onsdagar genom att unna mig en vit skjorta på morgonen. Men inget - varken vita skjortor, kaffe från cafeterian, godisätande eller ens tuggummi kan förgylla min onsdag (detta är då de hemliga metoderna, jag använder mig av för att överleva tråkiga dagar i skolan). I morse kände jag mig väck, jag var trött och hade skitont i halsen. Jag tänkte för mig själv, bra då kan jag ligga hemma idag för jag missar inte SÅ viktiga ämnen, och så kan jag spendera min dag studerandes på projektarbetet. Men nej, sådan tur fick man inte ha. Mamma åker hemifrån, jag ligger kvar i sängen med vovven vilandes bredvid - ringer telefonen. Jag förstår genast, det ekar i huvudet men jag kan inte riktigt säga det utan att dö inombords. Jag svarar och en röst säger till mig: "God morgon! Har du sovit gott?" - Jag får panik, ber om ursäkt i typsnitt 20 gånger innan jag lägger på och vågar säga till mig själv. "FAN, du missade körlektionen".

Ungefär en kvart senare - eller snarare exakt en kvart senare har jag hunnit följande.


•·        Platta håret (det behövs med den nya frisyren)

•·        Äta frukost

•·        Klä mig (jag som annars har beslutsångest slängde på mig första bästa)

•·        Fräscha mig (borsta tänderna, dra vax och spray genom håret, parfymera mig, återfukta ansiktet)

•·        Packa väskan (ner med alla böcker jag ska skulle ha dagen till ära och dessutom slänga ned gympakläder jag aldrig fick använda)


Jag stod senare med andan i halsen och såg Georges röda bil köra upp framför huset - jag formligen skrek HEJ DÅ till Nisse, grep tag i min jättejacka och slet till mig mina vantar och min väska. Körlektionen gick fint dock, eller ok. Jag var nära på att köra in i en bil som hade högerregeln på sin sida, detta skedde ironiskt nog precis utanför vägverket och Georgios verkade mindre nöjd. Men jag backade perfekt in på en parkering och det hemska momentet med start i backe gick kanon - till och med motorvägen fungerade för mig.


Efter körlektionen släpper George mig på skolan, jag är den mannen evigt tacksam. För om vi hade avslutat på Allbäcks hade jag ALDRIG hunnit i tid till årets tamaste musiklektion. Jag "klinkade" på basen igen (man kanske bara kan "klinka" på piano, men jag fann inget bättre passande verb) och jag kände att detta med slutproduktion som jag har föreställt det - aldrig kommer bli verklighet. Religion och Kulturhistoria passerade ganska smärtfritt, mycket film och bra snack, Calle och Anjelica är mina favoriter. Sedan blev det gympa, jag deltog inte, halsen tillät inte mig att göra Step-Up eller så tillät inte mitt fåfänga ego det. Då jag skulle ha sett ut som en frisläppt travhäst på den där stepbrädan. Men å andra sidan med gasellen framför kanske man skulle ha sett ut som Blossom Taiton i alla fall.


FNOSKPERIODEN har landat på Sture och i Halmstad i allmänhet. Fnoskperioden kan kännetecknas följande: Alla i din klass ha börjat få speciella åkommor såsom: Halsont, Feberfrossa, Torr hud, Oren hy och det värsta utav allt: "Gråmålighet "(icke existerande ord, men Rickards ord för "vintervit" eller rent av blekhet). "Gråmålighet" medför alla dessa åkommor och under ett gemensamt namn får denna period av året Fnoskperioden. Jag måste ta med Lipsyl till Filippa, så hon kan le sitt fina leende igen, kanske Panodil kan vara bra att ha till hands också.

onsdagstrött pojke
Onsdagar är som skavsår mitt i veckan, men efter de kommer torsdag, dagen då man har Teater sista lektionen, det är som plåstret man glömde hemma på onsdagen. Den lektionen lappar ihop min vecka och jag hoppas att något lappar ihop din. För veckan som kommer innehåller fler utmaningar än vad min arma kropp klarar av. Fan, man skulle ha tränat när man var frisk. Tur att jag fick grönt te av Joakim i födelsepresent, (säg det inte till någon men rött te är godare). Gash, jag trodde jag hade snackat te tillräckligt. Ni måste tro jag är en flummig halvtjock pojke som tror på Buddha, tänder rökelse och dricker te varje afton. Dels sant, men halvtjock är lite fel. Enorm hade varit mer korrekt, eller hur?

Ja, jag ler ändå, trots att det är onsdag
(sedan är det delvis för att flasha min frisyr ; D )
P u s s e l

det bästa med hösten

Hej.

Det är tisdag, det har alltid varit min favorit dag annars, det var inte en favorit tisdag idag - av flera andledningar, men för att sprida lite värme i årets kallaste månader så bloggar jag vidare i alla fall.


  • Jag har fått fler läsare -
    TACK, för alla som läser min blogg, det måste betyda att den innehåller något vettigt trots allt : )
  • Festen i helgen var magisk -
    Jag dansade och hade jätteskojigt, det var bara gott att träffa alla utanför skolans lokaler, det är synd att alla jag kände inte kunde vara där.

I veckan ska jag plugga, men i helgen är det körrep. Jag vet inte om jag är livrädd för körrep eller om jag tycker det är ok. Saken är att man befinner sig på plats 21 timmar på tre dygn, vilket betyder att jag kommer att behöva en tekokare på plats då min hals verkar svika mig.


Det enda som är bra med hösten är att man kan dricka te, köpa mössor på Carlings, tända ljus, bada badkar och skämma bort sig med koftor - jag älskar koftor. Bortsett från det får man halsont, ångest, oförmåga att vakna tidigt, flyktkänslor och utslag. En sak jag förknippar med hösten är olja, det måste jag använda efter varje bad och dusch. Det är en speciell doft, tänker på luciatåg i Immanuel och fylls av både glädje och skräck. För de konserterna är de bästa och det hemskaste. Stå upp i 2 timmar och se dum ut. Detta år ska jag inte dela med mig av vattenflaskor dock, det resulterade i en härlig halsinfektion precis innan dopparedagen. Smart Rickard, dela din enda vattenflaska till 20 andra killar i december på ett Luciatåg då hälften svimmar. Du hör ju hur det låter, som en fest för baciller. Isch, om Joakim håller sig fräsch kan han få smaka. Men han är sällan fräsch i december - förlåt men vem är fräsch i december? För att inte vara ond så svarar jag: FÅ...

Nu ska jag gå en kvällspromenix med vovven, sedan blir det att leta fram den STORA koppen för här ska göras te. Mumma, älskar att dricka te i sängen.

Sa jag att det bästa med hösten är att dricka te?
Om jag inte gjorde det tar jag tillfället igen.
Det bästa med hösten är att dricka te. : D


P u s s e l


Det första jag märker

Det första jag märker är att det är kallt. mycket kallare än igår, - eller så inbillar jag mig det. jag känner mig liten, men det är fint. mina röda fingrar med svart lackerade naglar byter till "When I Need You" - Leo Sayer. jag fylls av en känsla jag ska ta med mig ifrån detta lovet. en bra känsla, en stor känsla.

Det var ett bra avslut på lovet, jag tycker det i alla fall. Det har också varit ett bra lov. Jag mår bra, riktigt bra. Jag skiter i vad jag har pluggat och int pluggat, och att jag gjorde dansglovet som Mr. Sweeney Todd var värt ett helt års väntande.

Jag orkar inte skriva mer nu,
men jag mår bra. Bättre än
någonsin förut.               xxx


Rickard