att gå upp tidigt

Det är det här med att gå upp tidigt.
Det är litet av en plåga och veckan har varit lång - blir ingen utgång för mig ikväll. Nej, jag ska sova.
Jag ska till konsten innan vi börjar med musikrepet - ska söka hjälp hos mina kära stureiter.

Igår tog "De Halvt Dolda" slut, det var med gråten i halsen, värme i magen och sorg jag lämnade det bakom mig. Fina, fina Jonas har gjort det omöjliga - toppat sig själv. Jag och Malin delade denna "serie-upplevelse" och nu så här i efter hand vill jag inte dela det med någon annan.

Det är skönt att jag har gjort saker, nu kan man lägga grejer bakom sig.
Idag ska jag och Joel beställa kläder. Det är fint

Det är det här med att gå upp tidigt.
Det är litet av en plåga och veckan har varit lång.


Nej, nu måste jag köra till skolan så jag inte blir sen

Pussel


skaterkidz iförda rock och halsduk

Till min stora förskräckelse har en liten, liten skaterboy tagit min plats.
Jag försöker att verka vuxen och inte ge en mordisk blick som på ren fegsvenska betyder
'Där tänkte jag sitta och nu får jag sitta någon annanstans din lille skateboard kis'.
Nej, jag sätter mig strategiskt på andra sidan (samma plats fast spegelvänt) och hostar så han ska höra hur arg jag faktiskt är.
Min lilla aggression blir mildare allt efter resans gång. Jag slås snabbt av tanken att om man sitter på just denna platsen kan man spegla sig i rutan framför (då denna plats besitter just en sådan glasruta placerad mitt framför ens gråmåliga anlete) där sitter jag Rickard Stierna, med en pärm fylld med sånger, iförd rock och halsduk med bena i kors. Jag grips först av åter ett slag mot min manlighet men sedan (efter jag ändrat position på sätet) en ohärlig känsla av ensamhet. Jo, jag ser nu att det är inte bara en skater på bussen utan jag upptäcker två till... Jag känner mig så malplacerad som en ko på ett slakteri - som en vuxen i bollhavet och som en rugby kille på ballet lektion. Det är inte bara två killar till jag upptäcker att förutom jag finns det sju - märk SJU - andra kids med skateboard. Vafan? Varför har jag ingen skateboard?

Situationen är så sjuk

När jag hoppar av släpper allt - det är skönt att man inte var som de kidsen på högstadiet. För inte fan hade jag skrivit en sjuk blogg om min ensamhet på bussen i lilla Halmstad en kall kväll i januari. Nej, då hade jag haft stora skor och skate:at med mina polare - gått på media och lyssnat på oförståelig musik.

jag säger som Jonas Gardell: "vi måste ha några mobbade ungar som fryser och inte vill åka på den där djävla pulkan"


såret av jordgubbssås

Idag är en sådan dag när strumporna glider av ens fötter, så där små irriterande.
Nyligen stod jag framför spegeln fixade till mig lite. Upptäckte ett sår på magen - tänkte med min manliga hjärna
"ja, du har du jobbat bra, ett sår på magen till och med. det är tungt att vara en arbetande man"
till min stora besvikelse upptäcker jag att det inte alls inte var något sår. Nej mer exakt jordgubbskräm från min Ben n' Jerry glass.

Den berättelsen är bortom sorglig. Jag blev nästan knäckt.
Vad har jag gjort med mig själv?

Jag har i alla fall gjort lite studier idag - det känns jätteskönt att arkivera lite skit. Jag tycker skolan är jätterolig bara alldeles för mycket med läxor. Idag är en sådan dag när strumporna glider av ens fötter.

Har hittat ett par galet fräscha skor från zoovillage - jag funderar på att handla. Jag har råd och borde unna mig det för ingenting.

Från sår till jordgubbssås
Från manlighet till desperationP u s s e l
jagärettmåndagsbarnockså

Vad har du gjort av dig, för dig, med dig själv
Situationen är så sjuk
Vad har du gjort, för dig är det alltid helg
Och helgen måste ta slut

extremt mild

i morgon är det torsdag
hemska torsdag

kaffe på sängen, jo man tackar!


Jag har dock gjort mixen, för det lovade jag Lisa - dyrt och heligt. Jag har också städat rummet så det är så där kliniskt. Ibland bor det en liten pedant läkare i mig. Ja, läkare - jag kan se honom framför mig. Han lyssnar bara till boogiewoogie, bär 70-tals brillor och har trimmad muche. Han är den som städar hemma hos mig.
Jag badade N och har nu utvecklat fula eksem på händerna. Varför vet jag inte - kanske inte tål hundshampoo? (det verkar dock otroligt då den är extremt mild - märk EXTREMT mild). Dessutom har jag flossat - till och med Fia tyckte jag var reko. Flossa känns så pedanta läkaren. Hjälp - han tar över mitt liv! (låter som en dokumentär - uppläst av den där bruden med knepig dokumentärröst. Ni vet vem jag menar)

Inom en snar framtid kommer nästa profil - Camilla ska få taga plats i strålkastarljustet. Hon får se upp för eventuella påhopp och kärleksförklarningar!

i morgon är det torsdag
hemska torsdag                    - men jag har fixat kläder, så dagen blir nog rätt bra

profil: Malin Lundqvist

Jag känner en utbytesstudent - sug på den! Faktum är att jag känner en riktigt cool sådan. Ingen nördig indier som luktar curry, inte heller en ukrainsk dam med hår i hela ansiktet. Nej, min kommer från Sverige och är intellektuell, rolig och intressant. Malin Lundqvist är värd en profil, hon kanske är värd två - eller tre.

Internskämtens drottning, det skulle inte skada att kalla Malin för drottningen över internskämt. Dessutom är hon möjligt den bästa personen att ha internskämt med.
- Är det han där på väggen?

- Det var en defi helt enkelt!

- Det är bistert - eller?

Jag älskar internskämt - Jag heart Malin.

130 - 70
Malin utropar: "VAFAN, DET BLIR JU 70!"
Jag replikerar förskiktigt: "Nej, 60"
Malin: "... öh.. Hmpf"


Malin är snigg!


Jag har känt Malin i 143 dagar

profilen

Godkväll trogna bloggläsare.

Jag tänkte mest ta tillfälllet att säga att jag ska införa en ny kategori i min blogg
Profilen
Där jag berättar om en vän - vad den gjort idag eller hur vi blev vänner.
Är du intresserad att taga plats i strålkastarljuset?
Kommentera och så snart du blundar och tittar igen (jag ska uppdatera när jag har tid, lovar) så kommer en profil på dig.

P u s s e l


saknad ska infinna sig

Året börjar i saknaden av något - något som är på riktigt. Som är nära och märkbart. Jag vet inte om jag svamlar fram och tror att jag vet vart allt ska vara. Jag håller uppe en fasad av något som inte håller. Jag krackelerar lite inombords - dels för att jag har massor av läxor och dylikt som hamstrar över mig som en tjock isolering. Faktum är att jag redan önskar att sommarlovet ska börja och slås snabbt av tanken att det vill jag inte alls. Jag vill alltså redan lämna Sturegymnasiet bakom mig? Jag vet inte - det är få ställen jag har velat hänga fast vid genom åren. Ska lämna Nova Cantica också - det blir som att lämna ett syskon i skogen och veta att man aldrig ska återses. Jag visste i julas att det var sista gången på teatern men det känns också som om jag fortfarande kommer återvända dit. Är det sista gången för allt nu?

Sista gången jag får krama dig?

Jag har en slags inneboende känsla som är svår att urskilja och beta ut. Det blir ganska tarvligt att göra det också, liksom som om man hade rätten. Det är som den ska ligga kvar som ett täcke - precis som när jag ska sova i min säng. Inte fan somnar jag om jag inte har täcket på mig. Inte fan somnar jag utan en inneboende känsla för något. Frågan är vart man hittar verkligheter och meningsfulla möten i vår stad. Här där alla smutskastar namnet av den plats jag älskar att bo på. Här sägs alla vara oärliga och falska - påhittade och svaga. Här har jag hittat de bästa människorna i mitt liv.

Vem hittade du?

Det är ett nytt år - trots denna saknad har jag funnit saker. Året som passerade var ett av mina bästa. Med tusen saker att glädjas och vara stolt över. Jag vill bara att 09 ska vara lika vackert såsom 08 var. Kanske denna saknad ska infinna sig i sitt sista år i hemstaden. När juni är över i år då är jag en helt annan människa - jag kan inte styra över det. Jag kan bara älska den sista tiden som blivit mig given. För jag ska älska tiden på gymnasiet - älska alla jag träffade där som lyckades påverka mig. Att tro på mig själv och våga vara den jag är. Låt 09 komma och låt oss alla lära oss något i år. Något som är värt att dokumentera för alltid.

Och låt dig våga - låt dig vara du


P u s s e l


01

Nytt år
Nya möjligheter

Tack för nyårsfesten
trots att jag inte blev bjuden till de "tuffa" barnen
så sliar jag diamanter bland grus
ni tittar på samma gamla dyrbarheter hela tiden.
tänk på vad jag hittar i gruset och dammet.
Alla orginal och alla utelämnade.

Kunskap och Förståelse är tyngden i en god människa
hittar man det i guld?