Helg

Det känns mycket bra, jag har nästan glömt bort känslan av att må såhär bra. Det känns som om våren börjar greppa tag i mitt liv, och helgen som ligger framför mig värmer hela mitt hjärta. Jag fikade med min Frida idag, hon är härlig, så förstående, så vacker. Det kändes jättebra att bara sitta där och prata, du är bäst darl.Skoldagen som passerade var dock micket krävande, prov och läxförhör, mattegenomgångar och svenskaarbeten, ni fattar poängen. I morgon är det FEST hos Fredrik, ska bli jättekul. Jag är pepp, pepp och ska försöka få bror mina att fixa alkoholen (A)

Nu blir det sängen, en viss person i min närhet höll mig uppe (det var dock dunermys, T A C K) till klockan 2, sov typ 3 timmar i natt x D

Vi hörs,
pussel

Nattstudie

Dagen före domedagen, eller något åt det hållet. Prov i morgon, är sjukt spänd och undrar hur det ska gå. Men klassen kör msn plugg och fixar sammanfattningar och har stormplugg tsm, så vi får hoppas på det bästa. Det har varit en mycket bra dag i mitt tycke, Hanna Kvarnsäter = Gudinna. Hon är extremt härlig att ha att göra med. Gympalektionen var sjukt skojig idag, jag och Hanna flippade totalt och knäppade oss.

Nu vill jag ha helg, lördag, skulle passa perfekt. : D

Nu blir det den sista hetsen, nu kör Sp06k : D

P u s s e l

Filippa = naghag

Här är instuderingsfrågorna till Upplysningen, Amerikanska Revolutionen och möjligen Franska kommer att uppdateras senare. Tills dess, pussel.

Upplysningen

 • Vad är upplysningen?
  De nya tankesätt som kom i början av 1700-talet, viktigt att veta är att Upplysningen präglade både den franska revolutionen och den industriella revolutionen i slutet av detta århundrade.
 • Vad handlade dessa tankesätt om?
  De berörde frågorna om tradition och etablerade sanningar. Tankarna manade människorna att ifrågasätta verkligheten och pröva nya idéer i öppen debatt
 • Vad tyckte upplysningsfilosofin om gud?
  De predikade mycket för att människan inte var en hjälplös syndare utan menade att en nyfödd människa var som ett oskrivet blad i en stor bok, och att man präglades av sina erfarenheter och växte utifrån dem.
 • Voltaire var en viktig man inom Upplysningen, vad stod han främst för?
  Voltaire gick till storm mot det föregående århundradets religiösa renlärighet och menade: Man måste kritisera åsikter man tycker illa om, men lika ståndaktigt måste man försvara rätten att föra fram dessa åsikter. "Krossa den skändliga!" löd Voltaires maning då kyrkan ville förbjuda kritiska skrifter
 • En ny filosof från England, John Locke stod för något särskilt, vad?
  I ett samhälle på 1700 talet trodde man att Gud hade givit order om vad som skulle hända, enligt upplysningstankarna borde världen vara styrd av människor. De menade att människorna i samhället skulle ge beslutande makt till exempelvis en stat och i återgäld få tre rättigheter, helt oberoende av stånd eller rang, hade alla envar rätt till:
  Liv, frihet och egendom, om en stat skulle missbruka sin maktposition tyckte John Locke att människorna hade en fjärde rättighet, - att göra uppror.
 • En annan viktigt man inom upplysningen var Jean Jaques Rousseau, berätta om hans tankar!
  Rousseau kritiserade det moderna stadslivet, som i hans ögon var konstlat och falskt. Som föredöme framhöll han den strävsamme bondens eller hantverkarens liv nära naturen. Han ansåg också att de övriga upplysningsfilosoferna hyste en överdriven tilltro till förnuftet, som han menade ofta förde människan på villovägar. Istället skulle hon lita på samvetet, känslorna och intuitionen. Han höll inte heller med om att människorna skulle överlämna makten till någon stat utan hellre delta aktivt i diskussioner rörande olika frågor i samhället. Ska man lyda en lag måste man ha varit med och stiftat den. Rousseaus tankar var mycket till grund för den Franska revolutionen.
 • Det fanns många viktiga män inom Upplysningen, en annan var Charles Louis de Montesquieu vad stod han för?
  Han menade att alla makthavande delar av samhället skulle granskas

  Den styrande makten (Kung och Regeringen) skulle kontrolleras av den Lagstiftande makten(Parlamentet). Båda dessa makter skulle granskas av Den dömande makten(domstolen) och denna sistnämnda skulle vara oberoende och inte ta ställning till något av dem.

 • Upplysningen var sannerligen en viktig del för ett välfungerande samhälle och dess tankar präglar vårt samhälle idag, vilka länder tog mest lärdom av upplysningsfilosofierna och hur märks detta idag?
  Upplysningstankarna drog starkast igenom Nederländerna och Storbritannien, där den ekonomiska utvecklingen hunnit längst. Mest stridbar blev upplysningen i Frankrike, där den hade en stark förankring i den framväxande medelklassen, samtidigt som den mött hårt motstånd från de enväldiga kungarna och kyrkan. I östra och norra Europa levde i stor utsträckning medeltida förhållande kvar. Där blev det istället furstemakten som tog till sig de nya tankarna. Det är alltså framförallt i dessa länder vi finner Voltaires upplysta despoter.

Påfyllning

Idag fylls det på med studier i huvudet, och det känns som om jag börjar lämna flärden och lyxen bakom mig. Lovet drar mot sina sista timmar, men jag är lika glad i alla fall, tänk vilket härligt lov jag har haft. Det känns som om jag har några extra krafter att lägga in nu dessa veckor som återstår innan Italien. Det är galet, 3 och en halv vecka är allt jag ska orka med. Det kommer gå otroligt snabbt! Jag måste springa runt och handla lite kläder som jag kan ha med mig.

Lördagen som passerade var härlig, men jag var inte riktigt med på noterna, jag tog det förvånansvärt lugnt. Var hemma hela kvällen med päronen och deras gäster, efter fredagen på jobbet kändes en slappedag välförtjänad. Som tur var bjöds det ju på mycket god mat, och jag unnade mig lite godis på kvällen.

Så var det söndag, och jag sitter och försöker klura ut lite instuderingsfrågor till Historian, jag tänkte vara en änglasjäl och göra ett instuderingspapper till alla i klassen, var jag har fått denna plötsliga kraft ifrån är dock okänd. Det kan vara för att jag ska snart ut och övningsköra, men troligast är att jag ska på Cissi och Nour ikväll, med skitsnygga Hanna, som jag har saknat SÅ mycket. Det behövs fler Kvarnsäter i världen i mitt tycke!

Nu ska jag försöka fixa resten av instuderingsfrågorna, är klar med Upplysningen, Amerikanska revolutionen nästa. Ni får ha det så bra, och jag hoppas att erat lov var lika härligt som mitt,

många, många...
... P U S S E L


Magi

Super Dogde Ball, Samurai Showdown och Chip n' Dale lirades flitigt i Onsdagskväll och natt. Ja, med andra ord besökte jag Joakims casa, för lite tramserier. Det var jävligt avkopplande och kewl. Jag fick lämna Joakim rätt tidigt för att vara oss, redan klockan halv 2 var jag på cykeln hem, det skulle bli en lång dag som väntade mig, med bland annat: Tandläkaren och K E N T !

Halv tio väckte mor mig och replikerade om att jag borde gå upp. En halv timme senare släpade jag min arma kropp ur sängen och åt frukost. Självklart var det munhygien efter detta, en extra lång sådan. Det är galet att man borstar tänderna mer när man vet att man ska till tandläkaren, tänk om man skulle borsta lika mycket i vanliga fall, hur skulle man borsta tänderna om man skulle till tandläkaren då? Väl hos tandläkaren, en bilresa med pappa senare alltså, så försökte de slita ut mina tänder, i alla fall döda mitt tandkött, tandsten och metall i munnen, aldrig en god kombination. Efter påsklovet åker den där nere bort, skönt.

Det galnaste som hände under dagen står ändå min söt syster för. Hon var (hör och häpna) Loungevärdinna för Kent, det var lite smått paradoxalt, här är jag Rickard Stierna, värsta idolen och min syster jobbar för Kent, rent tragiskt nog vet hon i n g e n t i n g om bandet, men gud va coolt!
Hon berättade senare hur galet det varit, Jocke Berg skulle tydligen klippa sig, så Louise fick skaffa fram en frisör och sedan snackade frisören, Jocke Berg och Louise om det ena och andra. G A L E T.

Hursomhelst, för att återvända till mitt sjukligt långa blogginlägg! Jag åkte hem med bilen Louise hade åkt in med, bra tajmat va? Besök anlände i form av Mormor och Henrik (som nyligen hade besökt Saudi Arabien och Kuwait). Det blev en jättegod lasagne och snack, sedan lirade jag och Henrik, Uncharted, sjukt mys.

Efter detta väntade staden, kläder behövdes för kvällen. Henrik köpte några byxor och en ny skjorta. Jag hittade en jättefin vår jacka. Vi drog hem och laddade inför Kent med alla låtar som de någonsin lirat på högsta. Sedan drog vi in till Sporthallen i hstad, och drack några öl i bilen, HAHA. jag borde då fylla år snart så vi kan dra krogen nästa gång ;  D. Vill ta tillfället och tacka min bror, han är bättre än någon annan, han är B Ä S T.

Kentkentkent, YEAH. Det var sjukt bra. Jag studsade som en "Duracellkanin" ute i publikhavet. Det var galet mys, förbandet var katastrofalt med himmel så bra Kent var! MUMS Socker och Ingenting = Magi

N
u ikväll väntar jobb i kassan på Röda Kvarn, med Jeanette och Nicklas! Vem kan ha sådan tur? Haha. Jag längtar nästan! Tack för du tog dig tiden och läsa detta, ville dela med mig av min dag bara, haha.


P U S S E L


Inte när jag är här...

Jag är väl som vanligt antar jag, besatt av någon film jag sett nyligen, just i detta fallet är det "Sweeney Todd -  The Demon Barber of Fleet Street. Jag har gått och nynnat på "Not while Im around", nästan så mycket att jag gnagat hål i huvudet på mamma. Var med Nisse och Mami hos vetrinären i morse, jag har en panikhund, jag tror på fullt allvar att han trodde vi skulle lämna honom där. Han har aldrig fjäskat så mycket på 10 minuter.

Igår var jag med Frida, underbara Frida. Vi drog till staden i ungefär en timme, sedan tröttnade vi på tråkiga Halmstad, jag kilade in på Hemköp och köpte Ben and Jerry glass, medans Frida drog Torget och frukt, jag borde helt klart se över mina matvanor. Sedan fortsatte jag vidare vid sex tiden in till staden, för att träffa den snyggaste ungen på jorden: Josefine. T a c k, det var sjukt mys, vi fikade och snackade skit om allt och inget. Det var skönt, och behövligt. Vi tittade in hos Josefines mamma en snabbis innan jag sprang till bussen. Josefines mor är precis lika go som sin dotter, och det var mys att bara sitta i soffan där och se dem smågnabba.

En puss, en spurt senare var jag på bussen. Jag var nästan helt passiv på bussen ville bara hem, hem. Väl hemma blev det slappt och jag tog emot "Not while Im around" av Frida, och sedan dess har jag varit besatt.

Nu i dag, blir det slappt, jag måste hitta någon som vill dela dagen med mig. Ringer du?

P U S S E L

...

image6

...så var det lov...

Lovande

Nu blir det lov för min del, skönt! Jag blir några kronor rikare nästa månad och det tar jag emot med ett leende. På lovet ska mycket ske, och många möten ska äga rum. Fast samtidigt i detta bestämda känns det som världen ligger för mina fötter i en hel vecka. Det blir enklare att andas nu när luften lättar och att få sova extra timmar i sängen är helt klart underskattat. Jag har drömt så mycket på sistone, och den ena drömmen är bättre än den andre, det känns som om vintern är på väg ur mitt liv och att våren börjar ta sig hit igen på lätta fötter.

Kärleken har tydligen hälsat på i min blogg, ack varför så drömmande och trollsk? Jag vet hemligheterna bakom ditt milda leende, bakom dina vackra fasader. Tro inte att jag svamlar i blindo, inte heller att jag tänker ge upp sökandet efter dig, fly härifrån ty här finns inget att hämta.

Jag ska försöka dra mig mot sängen nu, och vila mitt huvud, och framför allt dra av mig alla kläder som stinker popcorn os. Vi har ett trevligt lov framför oss, så skönt! Vi ses på fiken i halmstad, hihi.

P U S S E L


Annons?

Jag har ett ganska litet rum, med en dörr som knarrar, min säng är stor och jag har en gigantisk tv på rummet, två fotöljer och en stor garderob. Jag som person är lugn och trevlig, spontan och rolig. Jag söker dig som söker kärlek, då söker vi varandra

Arbeta, arbeta. Nu är det dags i kväll igen, det är inte alls så att jag inte uppskattar mitt arbete, men just för tillfället finner jag det ganska ogivande. Alla i min närhet har börjat sitt lov, åker till Stockholm, Göteborg, Fjällen, men jag, jag är fast här i hstad och jobbar, rättvist? Mja, knappast.

Som tur var slapp jag lida av Melodifestivalen igår! Istället blev det biljettrivning och ett krystat leende, misstolka mig fel, mitt jobb är fantastiskt, men som tidigare nämnt, för tillfället rätt ogivande.

Nu blire det frukost, jag känner att det börjar dra i magen, på återseende.

P u s s e l

Passa, passa då, FAN!

Torsdagen spenerades med Maja, det blev ändå rätt alla hjärtans dag feeling trots allt. Det blev mycket Kent, Te och dikter. T a c k för det gumman, det var jättemysigt!

Det skulle vara enklare om du bara ringde hit, och aldrig la på. Jag vet att jag skulle kunna tala med dig tills tiden tog slut, till jag inte andades längre och sedan in i den sista sekunden titta dig djup in i ögonen! Det känns så fel att tala om dig som en gud eller något annat änglalikt. Du har inte varit där när det har behövts. Verkligen inte! Men jag är lika kär ändå.

"Dö för i helvtete KANIN JÄVEL!"
Ja, det  var spelkväll igår, det var sjukt roligt! Jag kände för att äta onyttigheter och bara skratta åt ingenting mitt i natten. Det blev chipsätande och arga aggressions skrik ända tills det började rinna blod ur ögonen. Det blev en sen men mycket givande kväll!


I dag väntar arbete och slit. Men det är inte helt fel, jag börjar klockan 17 och framtills dess är det lugna gatan, helt klart. Tills vi syns snart,

p u s s e l


Generade sol

Alla hjärtans dag, är det dagen då olyckliga hjärtan börjar älska? Dagen då hoppfulla hjärtan krossas? Dagen då vilda hjärtan blir tama eller dagen då vi alla älskar mer än vanligt? Varför finns en dag då man ska älska mer, mer än man älskade igår?

Det blev lite av varan matteplugg i morse, men rufs och morgontrött, det var jag. Drog i sängen något extra, eftersom jag hade blivit telefon terrad, enda till natten sänkte sina vingar över landet Sveringe. Det var fint att snacka, och inte säga något egentligen. Jag är måttligt nervös vad som händer idag, och jag ska försöka ta reda på allt det där senare.

Matten gick i och försig helt ok! Jag samlade mina sista styrkor för dagen och överlevde både det ena och det andra, som tårtkalas på historian till tråkspanska lektion om just historia. Jag ringde Frida med glädje nyheten, jag fixade G, tack vare henne. Jag ska försöka dra hit henne nästa gång inför nästa prov, så jag hamnar på rätt sida av problemet innan jag ger upp.

Det sas att osäkerhet var lika med svaghet, det är väl paradoxalt. Att vara stark är att bry sig om andra och osäkerhet är väl att man bryr sig om vad andra ska tycka, är det inte lite samma sak? Eller talar jag emot mig själv när jag menar det? Vad menar osäkerheten med att reagera i din närhet? Jag fumlade till något svar och satt fastfrusen och paralyserad, med varje tanke på vad jag sa.Du skötte dig perfekt, men dugligt nog plågades varken någon av oss särskilt länge.

Snart lov, det känns så galet behövligt! Har ni tänkt på att solen ler lite mera om dagarna nu? Jag kunde inte rubba bort mitt leende när jag gick hem från bussen idag, solen var alldeles för vänlig, det var nästan så jag blev generad. Dagens höjdpunkt blir trots allt det som stod skrivet i mitt skåp, det var lycka i sin renaste form.

image4 

Snart kommer Maja över, då blire te och dikter :  )

Förutfattade meningar

Temadag stod på schemat idag. Temat på temadagen var: Fördomar. Det var visst intressant och roligt, men det blev en alltför lång dag för mig och mitt psyke ;   ).

En fika, en stund, chai med hjärtformad kanel
och själv klart den berömda cheesecaken.
Det bar av till Espresso House med fina, fina Filippa idag. Vi satt och pratade om viktigheter, och det känns bra att prata med dig, enklet och roligt. T a c k

I morgon, då är det dags, m a t t e p r o v. knappast rättvist!
jag ska inte fira alla hjärtans dag, jag har ingen att fira den med, så det blir en vanlig dag med te och dikterier. Jag ska försöka lägga näsan i boken och faktiskt plugga lite, men jag pallar inte nu. Får bli en tidig morgon, med ett trött leende och rufsigt hår, med matteboken i högsta hugg.

F R E D A G, jag längtar!

Mrrocky, over and out

//

P U S S E L

Återfall?

Återigen, jag faller tillbaka på min blogg.
då ställs självklart frågor,
varför slutade du?
varför börjar du?

Jag slutade för att jag upptäckte att jag skrev ut dagbok på nätet, om saker som tyngde mig och som jag tyckte var jobbigt. Det var otroligt onödigt och jag ska försöka ägna min blogg till mer positiva tankar och värderingar. : D

Jag börjar för att jag vill dokumentera mitt liv lite och självklart för jag vill dela med roliga saker med er. Haha.

Idag är det Tisdag, ingen solosång eller bussresa med Ipod väntade. Inget totalt misslyckande, jag har fått min dos av sång på sistone och min elaka förkylning verkar, trots alla vårkänslor inte lämna mig. Det blir en skiva, inom en snar framtid i allafall. det känns rätt gott, och spännande, jag lovar att jag kommer pracka på er den. ;  )
Matteprov på Torsdag, jag är pepp, jag har pluggat. Nu hoppas jag bara att allt funkar på provet. Pallar inte fler omprov och sådant skit, det är trots allt viktigt med matte B, jag ska helt klart gå ut med G i kursen i vart fall. Mina två bönder är sjuka, Sofia och Filippa, det är tråkigt men jag vet att de bättrar på sig snart.

Jag var så lycklig igår, det var något som drog igenom mig trots att jag var host och krassel.
Det är ok, det får gärna fortsätta så här. Nu blir det 60 talshits och te, livet är bra mys i allafall.

Återigen, jag har fallit tillbaka på min blogg, med ett större leende än förut.

//

P U S S E L