Hemma med båt katastrof och tantrum

Det är onsdag och jag har varit hemma hela dagen... Jag mådde så illa i morse att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Det blev att ligga i sängen till klockan 12 och sedan var det frukost, Nisse, lunch med mor, sängen, tvn, kvällsvard med mor och nu här. Jag har knappt rört mig i huset alls. Eller, det har jag egentligen visst. På husets vind, i ett desperat försök att lokalisera våra vhs filmer, jag letade dock förgäves och fick ett smärre tantrum i min ensamhet innan jag upptäckte att "Poseidon" visades på canal plussan. Jag låg och tyckte synd om mig själv och tittade på lite båt katastrof och mådde sedan mycket bättre.

I min desperata video jakt ville jag förståss lägga vantarna på familjens enda exemplar på filmen "Den Bästa Sommaren", jag vet, jag vet. Barnfilm tänker du? Ja! Barnfilm, är extremt underskattat. I alla fall Disney är underskattat, jag ÄLSKAR de gamla tecknade klassikerna och de nya såsom "Hitta Nemo".

I går var det solosångsavslutning, eller särskildkurs avslutning. Jag sjöng "Music of The Night", jag vet inte vad jag egentligen tyckte. Jag sjöng fel text och såg allmänt dum ut, MEN o andra sidan fick jag mycket beröm, och det är aldrig fel : D. Sedan fick jag nöjet att språka med min favorit Joel lite, vi var inom en snabbis på stan innan vi sjöng. Väl på plats träffade jag mitt älsk, som jag saknat micket på sistone, mr. Jalhed, han sjöng skitbra senare också, han är en godbit.

image10                                    Tills vi hörs igen, P U S S E L

Underbara älskade vår

Det är vår, mer vår än det varit på mycket länge. Jag har övningskört med far och mor, till farmor som bjöd på lunch. Det var väldigt mysigt att sitta hemma hos farmor, på hennes veranda och snacka lite psykologi. Det är det enda som rör sig i mitt huvud nuförtiden, psykologiprov. Men det är kanon mysigt när rummet är nystädat, när jag luktar nyduschad och när livet ler tillbaka emot en. Jag bryr mig inte om det så mycket, jag är duktig och jag pluggar. Det är en positiv utmaning, jag ser bara positivt idag.
image8För ett tag sedan såg jag på "Underbara Älskade", en svensk film med Michael Nyqvist och Anastasios Soulis, Soulis som spelade huvudrollen i "Den Bästa Sommaren". Jag blev fångad och jag kan knappt tänka på något annat än filmen för tillfället, och psykologin då men man kan använda psykologin i tolkningsfrågor i filmen, och det gör den bara ännu mer intressant.


Jag var ute med Camilla och Jeanette i fredags, det blev Capri och filmen "Phone", alltså underbar mat och skräpig koreansk skräck. Jag älskar att se kass skräckfilm med Camilla och Jeanette. De skrämmer mig mer än filmen i sig. Självklart var det laddat med onyttigheter, såsom godis och "Ben n' Jerry" glass. Mumma!


Nu ska jag försöka återgå till min psykologi och sätta mig ute i solen med en kopp kaffe.
Det är vår, mer vår än det varit på mycket länge.

P U S S E L


Lyckat

Jag är obeskrivligt lycklig, det går så bra. Jag klarar detta, jag har lättat från marken.
Fast än det bara är så intervjuer, så betyder de världen för mig nu.
Jag älskar er som ger så mycket kärlek!
Det känns som om vi laddar om nu, är ni redo?

Viktiga inslag

Lördag i april. Kan det inte få vara lördag i juni?
Jag kan riktigt känna efter och längta så det börjar klia på själen. Tänk om vi fick lite sommar och sol i vårt avlånga land. Tänk om jag hittar en jättefräck blå sommarjacka, tar mig i kragen och köper mina acne jeans på tretton, inhandlar lite smått och gott på Carlings och gör stan med en Frapino med jordgubbssmak. Träffar någon som jag kan hålla av, som är villig att hålla av mig tillbaka. Då vållas tanken varför springer jag in i en vägg hela tiden?

I kväll, då är det party ute i Gullbrannstorp. Allt är topp och fix. Även om det gnager på insidan med ångest för Naturkunskapsprov så är det inget emot glädjen från igår och lyckan som har passerat. Vad gör man när det börjar om på nytt (förutom att gå ändlöst långa promenader med Nisse i becksvart mörker), tar man bara sig upp på fötterna och låtsas som inget igen? Men då börjar tänkandet och man förstår att man överreagerar, jag idealiserar allt igen.

Viktiga inslag är att Filippas jacka är jättefin, och jag kan bli alldeles glad bara att sig henne i den.
Att Josefine godkände att jag fick komma hem till henne innan festen ikväll och tramsa lite.
Att Nisse luktar vår.
Att Jakob Hellman skivan är spårlöst försvunnen och när jag letar efter den hittar gammal nostalgi.
Att jag faktiskt blev bjuden på fest ikväll.
Att Vänner på 5 går mitt på dagen.
och icke att förglömma, sången och att jag snart besöker RadioHalland, HP och Entré.

Snart åker jag till Göteborg, så är det bara. För en enda anledning,
s h o p p i n g
Nu ska jag ta av mig min tjocka tröja och börja frysa igen, tills någon tar med sig en ny.

Tills vi hörs av, glädjs över det lilla och det stora.

P U S S E L

Varm ångest

I dag laddar vi för fest, vi klär på oss sommarkläderna och styr mot målet Frösakull. Johanna och Jessica firar deras artonde födelsedag och då är vi alla där och firar dem. Det blir förfest här hemma först, ett gäng checkar in vid klockan 19. Innan dess ska jag städa lite, handla förnödenheter och självklart fräscha mig lite. Jag är extremt pepp och det ska bli skoj att skaka lite rumpa : D

Igår hände något otroligt, jag har ju lagt upp "God Loves Everyone" på You Tube och fick beröm av självaste kompositören från Kanada, Ron Sexsmith, galet. Han skrev en mycket fin kommentar och det har varit extremt roligt att följa diskussionen om klippet på forumet.

Jag mår bra trots att jag jagas av skolarbeten och stress. Det känns som om det kommer gå fort fram till sommarlovet och det känns som om jag har mycket att göra innan det infaller, nationella prov, konserter, arbeten och läxor. Jag har ju trots allt upplevt lite sommarflärd nere i Italien, känslorna som vållades där bär jag med mig.

Tills vi ses:

P U S S E L

"God Loves Everyone"

http://www.youtube.com/watch?v=KammAfjLM_A

Kika på det! : D

Panikplugg

Det går åt huvudet.
Studerandet menar jag då


x Teateranalys
x Spanskauppsats 350 ord och spanska översättning 2 A4
x Historia
x Svenska (som jag inte ens har börjat med)
x Körens resedagbok
x Matematik
x Engelska


Bara detta ska vara klart i dag! Förutom Svenskan då

Jag förstår inte vart min tid och ork tar vägen! Allt går lite åt helvete. Det är tur att man har en fest att längta till, då ska vi supa bort våran ångest! Nej, skämtosido men jag känner att det tar emot SÅ mycket nu. Jag önskar jag var i Garda igen, och käkade glass på strandpromenaden i strålande solsken. Nu ska jag begrava huvudet i studier, och förhoppningsvis överlever jag Torsdagen som väntar. Jag längtar till Fredag och Lördag, då blire fest hos Jessica och Johanna, det blir behövligt. Sedan på söndag börjar kretsloppet om igen (FAN, det påminner mig att jag har labben till på måndag att göra klar) och då ska det pluggas.

Tiden går sakta,
du hör inte av dig?

P u s s e l